Vochtmeters

(19 producten)

Vochtmeters kunnen voor verschillende specifieke doeleinden worden ingezet. Zo zijn er speciale vochtmeters voor het meten van vocht in hout, maar er zijn ook varianten die worden gebruikt voor vochtmetingen in de bouw. Hierbij wordt het vocht in bijvoorbeeld beton en steen gemeten. Dan zijn er ook nog varianten die uitermate geschikt zijn voor het meten van vocht in bijvoorbeeld boten, campers en caravans, bulkmateriaal etc.

Maandaanbieding. Tot 20% korting op Protimeter vochtmeters. klik hier...

Een vochtmeter of een hygrometer?
De termen vochtmeter en hygrometer worden vaak door elkaar gebruikt maar dat is niet helemaal juist. Een vochtmeter wordt gebruikt om het vochtpercentage te bepalen in een specifiek materiaal zoals hout of vocht op te sporen in bijvoorbeeld beton of steen. Een hygrometer daarentegen meet de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte, dus van de lucht.

Soorten materiaal vochtmeters
Er zijn verschillende soorten vochtmeters op de markt. Enerzijds zijn er destructieve vochtmeters waarbij je de pennen in het materiaal duwt. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt bij vochtmetingen in hout en geven een absoluut vochtpercentage af in procenten. Voor vochtmetingen op steenachtige ondergronden, achter tegelwerk, laminaat of in camper, caravan of boot gebruik je een niet-destructieve vochtmeter waarbij je de meetunit gewoon tegen het oppervlak aanduwt. Deze vochtmeters meten hoofdzakelijk relatief wat inhoudt dat de meter aangeeft dat het op de ene plek vochtiger of juist droger is dan op de andere gemeten plek. Ideaal voor het uitvoeren van vergelijkende metingen en opsporen van vochtproblemen door bijvoorbeeld lekkages. Niet destructieve vochtmeters kunnen tot wel 100mm diep meten.

Online vochtmeters bestellen
Zowel de professional als de particulier kunnen bij Astek eenvoudig online diverse soorten vochtmeters bestellen. Wij bieden uitsluitend hoogwaardige, betrouwbare en duurzame modellen van gerenommeerde merken aan zoals Protimeter, Flir en Extech. Hierdoor heeft u altijd de zekerheid van kwaliteit. Uiteraard is het belangrijk dat u de juiste vochtmeter aanschaft voor uw specifieke doeleinde. Wilt u een vochtmeter kopen, maar weet u niet welke vochtmeter voor u het meest geschikt is? Dan adviseren wij u natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies over de vochtmeters uit ons assortiment. Wij zijn u graag van dienst.