Kruislijnlasers

(10 producten)

Wanneer u gebruik maakt van de kruislijnlasers van Leica, dan heeft u geen waterpas meer nodig. U werkt altijd met absolute precisie.

Horizontale en verticale laserlijnen
Kruislijnlasers zijn bedoeld om zowel horizontaal als verticaal laserlijnen te projecteren. Dit betekent dat zij ideaal zijn voor het uitzetten van wanden in een hoek van 90 graden of bijvoorbeeld het aftekenen van 90 graden hoeken op wanden. Het bepalen van de dikte van de chape wordt eenvoudiger met behulp van de kruislijnlasers, omdat deze goed kan worden ingezet om bijvoorbeeld de hoogte van de vloer te bepalen.

Kruislijnlasers met rode of groene laserstralen
Wanneer u zoekt naar een kruislijnlaser die valt binnen de goedkoopste categorie, dan komt u in de meeste gevallen uit bij een instrument met een rode laserstraal. Deze varianten komen het meest voor en zijn beschikbaar in diverse prijsklassen. Voor de instrumenten met een groene laserstraal betaalt u iets meer, echter, hier zit ook een belangrijk voordeel aan. Het menselijk oog kan een groene laserstraal gemakkelijker zien en volgen dan een rode laserstraal. Dit verklaart ook waarom er bij een oogarts voor een test altijd gebruik wordt gemaakt van rood en groen. Het oog reageert anders op rood dan op groen. Een groene laserstraal is, zeker in het daglicht, veel beter zichtbaar. Werkt u in grote ruimten? Dan is een kruislijnlaser met een groene laserstraal in de meeste gevallen de beste optie. Wij kunnen u in dit geval bijvoorbeeld de Leica Lino L2G of L2P5G kruislijn- puntlaser met groene laserstraal aanraden.

Eenvoudige werking op batterijen
Lijnlasers zijn er in meerdere varianten wanneer het gaat om de voeding. Zo zijn er varianten die zijn voorzien van een oplaadbare accu en er zijn modellen die werken op AA batterijen. In diverse
modellen worden deze twee gecombineerd, waardoor de lijnlasers eigenlijk altijd klaar zijn voor gebruik. Verreweg de meeste kruislijnlasers werken op Li-ion batterijen, welke eenvoudig oplaadbaar zijn. Dit betekent dat u altijd zorgeloos met de kruislijnlasers kunt werken.

Statieven voor kruislijnlasers
Kruislijnlasers zijn heel goed op statieven te plaatsen voor een optimale stabiliteit. Hierdoor bent u tevens makkelijker in staat om precies de juiste hoogte in te stellen voor de kruislijnlaser. De statieven voor kruislijnlasers zijn ook bij ons in het online assortiment te vinden. Wij bieden diverse lichtgewicht varianten aan. Door het beperkte gewicht van de statieven zijn deze eenvoudig mee te nemen naar iedere locatie. U heeft de keuze uit meerdere varianten, ook als het om de prijs van de statieven gaat. Zo bieden wij u altijd een model dat uitstekend aansluit op uw wensen en eisen.

Kruislijnlasers worden steeds moderner
De wereld staat niet stil. In vrijwel alle branches volgen de ontwikkelingen zich tegenwoordig in een hoog tempo op. Dit geldt natuurlijk ook voor de wereld van lijnlasers. De kruislijnlasers worden dan ook steeds moderner. Zo waren er aanvankelijk alleen varianten met twee laserlijnen, waarna er modellen op de markt werden gebracht met drie laserlijnen. Hier houdt het ook niet op, want de meest moderne versie heeft inmiddels een 360° laser. Door de grote variatie aan modellen en interne functies is het altijd goed om te letten op wat uw specifieke verwachtingen van de kruislijnlaser zijn. Zo past u het model makkelijk aan op uw behoeften en op het doeleinde waarvoor u de kruislijnlaser wilt gebruiken.

De zelf nivellerende optie
Kruislijnlasers zijn in veel gevallen voorzien van een zelf nivellerende functie. Dit betekent dat het apparaat zichzelf bij kan stellen naar een waterpas stand wanneer deze op een ondergrond wordt geplaatst die niet volledig waterpas is. Het is een ideale optie wanneer het meten van rechte hoeken de enige taak is die voorkomt. Is het binnen uw functie ook nodig om scheve hoeken met de kruislijnlaser te meten? Dan is het bij alle modellen morgelijk de zelf nivellerende functie uit te schakelen.

Het bereik van de laser vergroten
Iedere kruislijnlaser heeft een vastgesteld bereik. U kunt uw keuze hier dus goed op afstemmen. Echter, het kan zijn dat het bereik van de laser toch net te kort is voor een specifieke taak. Dit hoeft zeker geen probleem te vormen. Het is namelijk mogelijk om het laserbereik te vergroten. Dit doet u eenvoudig met behulp van een ontvanger zoals de RGR200. Deze kan het lasersignaal opvangen en zorgen voor een versterking van het signaal bij het doorvoeren ervan. Zo wordt het bereik effectief vergroot tot wel 80m. Een bijkomend voordeel van de ontvanger is dat deze een geluidssignaal uitzendt. Hierdoor is het niet noodzakelijk om de laserlijn
daadwerkelijk te zien. Dit is vooral een prettige bijkomstigheid wanneer de laserlijn buiten wordt gebruikt in slecht weer, waarbij de laserlijn lastiger zichtbaar is.

Kruislijnlasers kopen bij Astek
Wanneer u gebruik wilt gaan maken van kruislijnlasers, dan kunt u bij ons uw aankopen doen. Wij bieden u een uitgebreid assortiment kruislijnlasers van de beste kwaliteit. U bestelt bij ons tegen aantrekkelijke prijzen en u bent verzekerd van een snelle service. Bestel eenvoudig en snel online of neem contact met ons op voor meer informatie of advies bij het maken van uw keuze voor een geschikte kruislijnlaser.