Vochtmeters voor beton, steen etc.

(11 producten)

Voor het bepalen van het vochtgehalte in steenachtige ondergronden zijn meerdere technieken beschikbaar. Een vochtmeter met naaldjes is de goedkoopste manier. Het nadeel is dat u gaatjes produceert en dat u alleen aan het oppervlak meet. Dieper gelegen vocht wordt hierdoor niet gedetecteerd. Pinmeters worden over het algemeen dan ook afgeraden bij het meten op steenachtige ondergronden.

Een vochtmeter die capacitief (niet destructief) meet heeft de vorm van een kegel of een ingebouwde sensor aan de achterzijde van het toestel. Hiermee kun je tot wel 10cm diep meten zonder schade toe te brengen aan het oppervlak. De meting is over het algemeen relatief. Dit soort meters zijn uitermate geschikt voor het detecteren van vocht in bijvoorbeeld beton, steen en cement maar ook achter tegelwerk, onder laminaat etc. 

Wilt u zowel houtvochtmetingen doen als vochtdetectie op steenachtige ondergronden overweeg dan een gecombineerde hout- bouwvochtmeter zoals bijvoorbeeld de Protimeter Surveymaster.

Weet u niet welke vochtmeter voor u de juiste is? Aarzel dan niet om telefonisch of via de chat contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.